Thursday, December 30, 2010

afta two month counting the day

Posted by izzah zawawiah at 20:56 0 comments

thank you for today . i will miss you again ,again and again .
sayangawak :)

p/s : hehe .. nanti aku update blog lagi ye :P

Monday, October 04, 2010

your love is like a rain

Posted by izzah zawawiah at 10:42 0 comments
assalamualaikum dan salam sejahtera :)
hai guys ! sehat ? ade sakit2 x ? klu ade .. korang th kan ape nk buat .aishh , dh besar .. xkan nk kene ajar jgk kan .hehe .. aku pemalas ?? yup ! setuju2 . mmg pun .. malas ya rabbi nk update blog . baek ko xyah ade blog kan klu mcm ni . eh, no2 . . bg la peluang .. please........... boleh ? okay ! thanks ! :))
alrite2 .. actually , aku br start cuti setelah brhempas pulas for final exam . skrang ni .. aku terus bertawakal n doa bnyak2 for best result . lulus semua subjek . amin. ( korang pun , sila amin kan sekali ye ) then , cuti about a month , 3 mnggu . okay la kan , dari xcuti lngsung . well , aku xde plan sgt nk buat ape time cuti ni , nk keje ... mcm skjap sgt kan . so , relax la skjap untuk 3 mnggu ni . nk qada' tdo , qada' on9 , qada' blogging ( ye ke ??) n .. ade la kan . wink * wink * ;) tak kan semua bnda nk bgth kan , mn surprise klu mcm 2 . hehe ..
well , mood aku skrang ni .. ok , alhamdulillah masih terkawal dan happy .thanks to you , yes you ! terima kasih sbb dtg dalam hidup sy :) sy .. gembira . awk gembira x ? eh , jap2 . korang th x sape aku mksudkan ? hehe .. bile tibe ms nye .. kat dlm blog ni la aku coretkan sket2 . skrang hold dulu :)
haa.. sbnrnye .. aku tgh tgk cter he's beautiful ..korean drama . aku tgk cter ni pun sbb ade vocalist CN BLUE , comel siot ! adoii , nasib baek la ko kat korea sne , klu ade kat malaysia ni .. aku dh jd stalker kau agknye .muahaha ! maybe ade antra korang dh tgk , aku je lmbt sket .sbb nye , klu aku tgk .. nnti xbrhnti nk tgk , ni tgh cuti .. xpe la kan . cter 2 ade 16 episode , aku br nk msuk 12 . aishhh , syg pulak nk tgk cpt2 .hehe .. sengal . xpe2 . klu dh hbis tgk cter 2 .. aku bg la feedback . nk th ending die ok ke , xpuas hati ke ape ke .
hmmm , so guys , especially to iium student nilai n pj campus , korang buat ape cuti ni ? kawin ke ? hehe .. aku nk kawin jgk klu mcm 2 . haha .. gatal !
ok la , till then .. appreciate your loves :)

p/s : nice to see you .. again n again ;)

Monday, September 13, 2010

lazybum !

Posted by izzah zawawiah at 22:53 0 comments
assalamualaikum .alrite . untuk pertama nye .. aku menyusun 10 jari memohon ampun dan maaf sbb dh giler lm x update blog ni . ye . aku malas! haha .. sorry .. bnyak keje lg 1 ,bukan sengaje . sebelum cuti rye , keje brtimbun , balik rye , bile dh kumpul 1 family , mmg jarang on9 la kan . hr ni .. br la ade ms aku taip lm2 ni .. n 1 lg .. rs nye xlmbt lg aku nk ucapkan .. SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI , MAAF ZAHIR DAN BATIN :)
sbnrnye .. bnyak jgk aku nk cter . tp .. ntah la knp aku xrajin nk update blog mcm cik syazana zahidah (nana ! awk mmg rajin blogging ! ) adehhh , angin rajin aku dtg nnti , aku coretkan segala cter ye ;) haaaaaa.. 1 bnda lg . hari raya ni final exam untuk student2 iium nilai n pj . best kan ? sangatttt syokk wehh , smpai aku terlupe nk bukak buku . perrghhh , gaya mcm gerenti 4 flat je ko kan izah . carry mark pun mcm ape . ni pun tgh fkir , agk2 sempat ke aku nk study ? sempat x sempat ko kene study jgk . xpe2 , untuk ms dpn yg cerah terang silau mnyilau , akan ku merajinkan untuk study . alrite ! ok la .. got to go .
till then , tata !

*thanks for this feeling :)

Saturday, August 14, 2010

pinky dinner time

Posted by izzah zawawiah at 21:24 2 comments
masa 7 ogos hari tu kan .. aku n adik beradik yg laen pegi
Malam Amal Breast Cancer Support Society .
atau senang cter dinner kiteorg la mlm 2 dekat Mexican Garden Restaurant .
tema malam 2 PINK . kembar aku bising xnk pakai pink , kate nye .. xmacho la , jambu lah .. mcm2 . tp .. bile org da beli baju 2 .. pakai jugak . haha .. well .. kiteorg pegi dinner mlm 2 sbb nye nk support society ni . ye lah , arwah mama dulu aktif jugak dlm society ni . skrang arwah da pergi .. kiteorg la pulak support kan . best jugak . aku ingatkan xramai llaki yg dtg .. tp boleh tahan ramai jugak . nk support ke .. sbb mkn sedap ? haha ..
kiteorg 8 beradik semua sedondon pink okay . dari kkak aku yg 1st smpai la si teruna sorang 2 . baek kan kiteorg , mematuhi tema yg ade . tak mcm yg laen , hijau la , hitam la , kelabu la , xde terr calit langsung pink ( nk kate lah , kiteorg bngga pakai pink ) hihi ..
bile dduk 1 meja 2 .. wow ! what a beautiful table ! ye lahh .. 7 perempuan , err ..sesat sorang laki ( ehh , tak2 .kau lah hero ..ohh kembar ) haha ..
bile makanan terhidang , kiteorg rembat terus .. tak dengar dah org berucap kat depan 2 . comel kan ? haha .. da rezeki depan mata , jangan ditolak kan ? (padahal perut da nyanyi lagu2 medley)
ms tgh2 sedap melantak 2 .. dieorg ade tunjuk slideshow . ni yg tak gomar ni .. ( sila bce dlm loghat nogoho sembilan) bkn xsuke ape .. dieorg tunjuk slideshow smbil pasang lagu Sudirman-Salam Akhir , lampu romantikk gitu. aishhhhh .. potong mood btol . motif slideshow yg dieorg tunjuk 2 adalah untuk ( tiberrr skema) memperingati mereka2 yang telah pulang ke Rahmatullah kerana cancer ni . dan .. antara yg ade dlm slideshow itu .. arwah mama aku -Allahyarhamah Zawawiah Abd Kadir .
ape lagi .. kakak2 aku semua buat drama air mata kasih la . merah muke sorang2 .bukan muke je , hidung , mata .. semua merah la . aku ? aku maintain cool .aku tgk kembar aku relax je .. aku pun relax la . laen la kalau die sekali buat drama , mmg aku joint sekali .hehe .. tapi .. dalam hati .. sape yg th kan ? aku faham . tp .. 2 lah .. yang pergi tetap pergi . kite kene redha :)
okay .. dah2 pasal sad story ni ..meh aku tunjukkan gmbar2 yg di snap . sila tengok dan komen dlm hati .

*dari kiri :
iliana , irniza , idayu , izzati , illani , izzuddin , izzah (aku lah 2 ) ,izyan
yg berdiri 2 .. auntie siti .



*no 4 dan no 2
mereka cun kan ? :)




* kakak sulong :)
muke ketat je .. haha




* no 3 . mak buyong !
ceria je muke kau klu brgmbr kan kak .




*no 5 . control2 .hihi


*pasangan merpati 2 joli .haha
no 6 n no 8



*with emcee ,azizi af 1 ( masih ingatkan anda kpd beliau ?) hihi

okay , yang bnda aku xsngka malam 2 akan jadi .kiteorg kene buat persembahan penutup . gila ! al-kisah nye mcm ni .. ade sorang organiser ni dtg meja kiteorg suruh request la 1 lagu . than , pilih la lagu Season In The Sun by Westlife .
sekali .. emcee pnggil kiteorg 1 meja naek ats pentas nyanyi lagu 2 . mmg haru la jadi nye ! mule2 kiteorg xnk , tapi .. disbbkan permintaan peminat2 ( gila perasan) kiteorg naek dan dengan bngga nye mnyumbangkan lagu tersebut .hihi .. time2 nyanyi 2 .. ramai bgn n keluar dari dewan . dlm hati ni berteka-teki .. adehhh .. tak sedap snagat ke kiteorg ni nyanyi ??
rupe2 nye .. majlis da habis . fuyooo ! persembahan penutup 2 .hihi ..
kelakar giler kalau ingat balik . tunggang - langgang sorang2 nyanyi .tapi best jugak , glamor la sekejap mlm 2 kan .hihi

more pictures ...





* couple of the year ~izzuddin & izzah~
haha .. kami pasangan bahagia .
sila cemburu !
:)

*the three angels of DSDZ .


*sila abaikan pipi tembam itu .

orait .. till then .
salam ramadhan ,sila rajin2 kan diri anda pergi terawih ye :)


maaf jika ade terkasar segala2 nya . peace ! :)

al-fatihah

Posted by izzah zawawiah at 20:57 0 comments
assalamualaikum dan selamat pagi,tgh hari , petang dan malam .
uishhh , berhabuk da blog aku ni .. patut la bersin je dari tadi .. haaaaachuummm ! alhamdulillah . ( bersin itu mnghapus dosa2 kecil )
okay let the story begin..
hari 2 .. aku ade balik rumah . terr ubat rindu homesick ni tau .
mn tak nye .. org laen semua balik hari jumaat , aku hari rabu dah bungkus dan cabut larikk .haha .. tapi .. ade sbb tau .
my uncle .. sakit n masuk icu .. hari rabu aku balik , then hari khamis aku jumpe die kat wad .. honestly .. aku sgt kesian kan die .. sgt bnyak wayar yg bersilirat .. time melawat die .. nmpak die boleh snyum , gurau2 , mkn pun ok . dlm 45 minit lpas 2 .. aku n kkak2 nak blik .. aku yg last salam n lm die peluk aku .. seriously aku ms mmg nk mnagis dah ! tp aku sabar je .. sbb aku dpt rasakan ni kali terakhir .n .. mmg .. hari esoknye , jumaat .. arwah pakcik aku hembuskan nafas terakhir nye lebih kurang pukul 9.20 malam . T T
YA ALLAH .. mmg rezeki aku dpt jumpe die hari khamis 2 .
aku xkisah ponteng kelas semua .. mmg aku balik nk jumpe die .
honestly , i hate this damn feeling !
sedih sangat .. thn lpas mama , thn ni pakcik ..
bile aku fkir2 balik , sekali kite rasa kehilangan ..kite akan rs nye berulang2 kali .
tak snggup aku nk tgk sepupu aku yg kecil2 lagi pnggil "abah2" ..
sabar lah wahai sepupu2 .. ALLAH lebih sayangkan arwah .
kite yang hidup harus teruskan hidup walaupun pahit .harus tabah .
kadang2 aku terfkir ..knp la ALLAH tak ambik je nyawa penyangak2 yg ade kat dunia ni .. hidup kat ats bumi ni pun myusahkan org , tambah dosa ( astaghfirullah ..) ye .. ajal maut di tangan -NYA .lagi pun xbaek ckp mcm 2 kan .. tp .. 2 lah .. hmm .. semoga roh mama n pakcik dicucuri rahmat-NYA .
dan aku .. mmg sangat terasa kehilangan ..
bg mereka di luar sana yang masih ade mama dan abah .
TOLONG LAH ..
hormat mereka , jaga mereka , sayangi mereka , dengar cakap mereka , jangan sakiti mereka , jangan buat mereka terasa hati@kecil hati , jadilah anak yang soleh dan solehah .
hidup ni singkat je .. tak rugi pun kalau korang buat semua bnda yg aku ckp kat ats td . lagi dapat pahala ade lah . jangan nk menyesal pulak kalau nasik dah jadi bubur , korang nangis air mata darah setempayan pun xde gune dah .
ini pun untuk peringatan aku dan semua .
FIKIR sebelum buat sesuatu .
hmm .. sebelum aku buat drama berpeluh kat mata ni .. better aku stop kat sni dulu la .
YA ALLAH.. ampunkan dosa2 ku ,ibubapa ku , adik-beradik ku , dan saudara mara ku .. tempatkan roh ibu dan pakcik ku di kalangan roh orang2 yang beriman .. dan kasihanilah mereka sebagaimana mereka mengasihani ku sejak kecil lagi ..
amin ya rabb.

*al-fatihah .

Tuesday, August 03, 2010

makanmakan

Posted by izzah zawawiah at 20:37 0 comments
:)
blogging sambil dengar lagu ITS ALL ABOUT YOU by MCFLY . damn ! i fall in love with this love . so sweet tau :))
okay2 . kembali ke tujuan sebenar .
lately ni aku asyik rasa nak makan+melantak je . sbb aku lapar tahap kebulur . ish2 .. ( ko bace bismillah ke tak ) huhu ..
sebelum ni tak pulak mcm ni .
and .. bnda yang aku teringin sangat nak mkn tahap meleleh2 dah air liur ni ialah .....


yes ! fillet-o-fish .
GULP ! TELAN AIR LIUR .
sedap nye .. isi ikan yang sedap .ditambah dengan keju dan sos tartar (ye kott )
dan roti bun yang sangat lembut .
slrrrrrppp . meleleh dah air liur ni .hihi
bnda ni je aku terliur klu masuk mcd , yang laen tak pun .
urgghh . sabar izah , tahan nafsu makan 2 ye .hehe ;)
kalau makan selalu mmg lah tak elok kan . so , sbb 2 aku tahan je ..
makan kene jaga .
jangan selalu .
iye .. aku tahu 2 .
and aku mmg jaga . ( ingat senang ke wehhh ?? )
tiap2 hari aku make sure aku minum air manis sekali sehari je .
2 pun kurangkan gula dan ais .
banayak kan minum air masak .
kadang2 rasa betrayed kat diri sndiri jgk kalau mkn ais 2 .hihi
TAPI . TAK SELALU OKAY.
air gas and kafein mmg aku tak sentuh langsung
KECUALI
100 plus . 2 punnnn, kalau aku rs nak demam atau penat tahap gaban+dewa .baru la aku minum 2 punnnn , aku campur ngan air masak sket .
kalau makan pulak .. emm ..lagi la kene jaga kan .
kalau aku rs aku mkn bnda yang kurang khasiat 2 . aku akan make sure ..
bbrape mnggu lpas 2 baru aku akan mkn balik .
ha .. 1 lagi .aku dah boleh makan pedas tau .
xde lahh hebat sangat .tapi .. dah level up la .hihi
sedap jugak . hihi
ok2 lah .. stop la cakap pasal makan ni .
bikin gua lapar je .
sekian :)

*mood :mari packing barang .woohoo!

Monday, August 02, 2010

congrats!

Posted by izzah zawawiah at 23:57 0 comments
woohoo ! entry aku kali ni .. aku dedikasi kan khas untuk kakak aku yg no 6 ILLANI SULAIMAN .(terpaksa pink kan nama sbb die ni gila pink ) sbb .. ( mestila ade sbb , kalau x .. haram jadah ape nk buat entry pasal die ) haha .. xde lah . okay2 . aku nak cakap tahniah banyak2 :pom .. pom.. kedebum ..( fireworks ) hihi .. kerana beliau telah memenangi contest mata menawan ! woohoo ! xsangka wehhhh :D
aku slame ni tak perasan pulak ko ade mata yg menawan wehh .hihi .. 'lembut-lembut' ko menang jugak contest ni kan klani .haha ..tak pe2 .. sekurang2 nye ko telah membuktikan yang ko mmg ade mata cantikk ( balik ni ko masak kat aku ! ) n kate nye .. hadia masih mesteri .. uisshhh .. agak nye hadiah ape la yang ko dapat kan kak . teringinn jugak aku nak tahu . ( sharing is caring kan ? ) hihi .. dengan ini .. aku selit la gambar pemenang ni kan .. nak tengok ? cun wa cakap lu babe ! ( errr .. ni macam promote kakak pulak .hihi .. xpe lah , ko pun single lagi kan ? ) peace laniey ! takut aku nak cari pasal ngan black belt ni . hihi .. okay2.. sila tgk gambar ini ..



* ohhh kakak ku .. mata mu sungguh menawan .hihi
cun kan ? sah. mmg tak rugi die jadi pemenang :P

*peace laniey ! :D

Sunday, August 01, 2010

membebel

Posted by izzah zawawiah at 21:49 0 comments
pabila muka aku dah mcm cupcakes yang comelcutesampaisayangnakmakan ni .. what do you aspect ? ngeeee :D yup . of course la .. i'm happy :)) hiiiii .. glad to feel like this . exam habis , ape lagi .. gembiraxhengatt la . weeeeeeeeeeeeeeee ^^ . (padahal baru mid term) ahh , lantak la . suke hati la kan . lagipun dah lama xupdate ini blog . rinduu la .hihi ..

then .. what should i share kat sni eh ? bile xde masa nk update . banyak pulak bnda ko tulis kan izah , time hadap depan lappy ni . mati kutu .erk ! no no .. sebagai seorg yg meminati blogging ni . .mn boleh ade rs yg mcm ni . kan ? ok2 .. haaaa .. dah ingat ! korang nak th x .. kesayangan aku yg satu 1 mmg xboleh hidup dah .. waaa :( sedih . my dear w980i sakit . hari 2 dah pegi repair , tapi .. rosak balik . ( mcm aku dah cter kat entry sblum2 ni ) so .. dgn bngga nye aku pakai nset nokia yg ade lampu suluh kat atas , keypad yg dah hilang semua tulisan nye , berlampu kuning lagi tauuuuu .awww . gila terang ! well .. i deserve that , sape suruh kau xjge nset elok2 kan . ( ampunn abah ! ) janji boleh sms , call , 3G (erk , camera pun xde , ade hati kau !) haha .. kalau ade .. kau nak 3G sape weh izah ? mms pun lg nye x kan . huhu .. nset cap ayam pun ( ni kkak aku bg nm eh ) tapi bile taip msg .. fuyoooooooo . laju gila wa cakap lu . dah yg basic punye , sah2 la pejam mata pun boleh ms g kan ( berlagak ke ni ? eh , tak2 ) tapi .. yang xbest nye .. gamabar .. lagu ..semua dalam 2 :( tiap kali seblum tido , xboleh dah aku nak tatap gambar2 . T T . so dalam hati ni daku berr doa agar abah sudi mengg hadiahkan 1 phone baru .weeee :D tapi.. boleh ke ? ( hey izah , you know your abah kan ;) hihi .. xpe abah .. kite rela menanti dengan sabar .cewaaaaaahh :P ( nak yg camera n ade mp3 eh ) demand !
hari2 dunia aku kat nilai tercinta ni .. biase2 je . makan cukup . minum pun cukup . kredit ? terr lebih cukup . aku nak call sape selaen abah n kakak2 yg 6 org tu ? and .. of course la .. bff aku ..


si pinky pirates ! hey , awak dah sehat kan ? ala ... suare macho awak dah hilang lah . xbest nye ... your macho voice make my heart melt . wakakaka ! tapi .. skarang xdah la since awak dah sehat :) tnggu sy balik tau . RAHSIA . xnk bgth . tnggu je bile sy call awak ( sila alert dgn nset anda okayyy ) n sy cakap . i'm safely landing from nilai . nak bagi awak tterrr kejut sket .hihi .. n sy nk tuntut yg 19 n hadiah berrr kulat awk 2 . tak sabar dah ni :D

sekian dari aku 8|zis .

*wanna renew me . cpeat la masa :)

Thursday, July 29, 2010

examtillthend

Posted by izzah zawawiah at 23:52 0 comments
hey there ! :)
nak update blog. tp memandangkan aku sedang @ masih dalam mood exam dan aku mmg RAJIN study ( sumpah tipu ! ) so .. aku membatalkan niat suci dan murni aku ni . ni pun curi masa sekejapp je . eh , betol tau ! buku ade depan mata ni .. ( tapi .. sentuh nye tak jugak ) hmm .. i'm already homesick . aku dh buat uji kaji kat diri aku ni . paling lama aku boleh tahan dduk kat nilai g terchenta ni 2 bulan je. lepas 2 ..expired . so , i need fresh air balik la . lagipun .. si bff aku 2 dh bising2 tnye bile nak balik . plus , smpi demam2 .suara sengau .batuk xhengatt dunia bile aku call . then , mesti hingus meleleh2 kan .euwwwww .haha!
ish2 .. sian awak eh pinky pirates :P
tapi .. kenekan aku tak ingat dunia jugak . cehhhhhh ..
bile sy dh smpai kuantan yg disayangi , di cintai , di ... bla bla bla ..
sy call awk eh . sy tak nak cakap bile sy balik .why ? its surprise lah ! ;)
than , sy nk curik shabalabala awak , tak kire ! ( berlagak huh! padahal jeles ni ) so .. bersiap sedia la .haha ..
okay2 .. got to go . nnti aku hupdate bolg ni lagi eh . and one more think , this saturday aku exam . so .. please pray for me k :) ( wajib ! )

sekian dulu dari aku .. 8|zis .

* waiting for my new kesayangan . ;)

Friday, July 16, 2010

:))

Posted by izzah zawawiah at 18:34 0 comments
hai .hai dan hai lagi :) haiiii .... korang sehat ? well skrang ni tersangat lah nk update blog dgn tulis mcm2 . tp .. ape kan daya bile musim exam dan kuiz sedang melanda . so , kene than nafsu sket .haha ..:P ni pun curi masa jap .(cehh ,konon) bosann wehh . semua balik . tngal aku ngan dina nadhirah aje .hukhuk .. ok2. hari 2 aku exam sociology (soca) alhamdulillah . boleh jwb . tp .. hasil nye aku xth la mcm mn kan . tawwakal je lah slps berikhtiar sunguh2 kan ;) exam di petang hari sgt la berdebar2 . ye la nk tnggu ke pukul 5 tuu .. mmg trtdo jgk la .hihi .. but , before that , aku ade kuiz communication . pun alhamdulillah jgk .. aku boleh jwb walaupun ms 2 tgh menahan sakit yg urrrrgggghhhhhh . (psstt .. hanya prmpuan yg akan rs sakit ni , so.. fhm2 lah eh ) nsib baek la madam bg aku balik lpas jwb kuiz . klu x.. mau aku guling2 dlm class 2 .. uissshhh .. malu! actually , exam aku lmbt lg hbis .. 31 july .btol2 hujung bulan br hbis . isk2 .. bile nk balik ni .. T T . xpe2 . wish me ALL THE BEST k ? :))

cter seterusnye..

al-kisah pada 1 mlm .. abah call aku ..then die ckp .. "yok .. nnti turun kat pagar hostel .. sbb abh ade kirim brg kat kwn abah untuk yok, kwn abh nm aishah . kete bmw .. ***77 " aku pun turun la 65 eh ke 72 (nnti kire balik la ) ank2 tngga 2 .. then smpai di dpn pgar .. belum smpat mta aku melilau nk cari kete 2 .. tibe2 .. ABAH ! duhhhh ... terkejut giler ! abah aku buat surprise a.k.a spot check rupenye .. hehe .. aishah konon ..pas2 sakan abah gelak ye .. "hihi .. bile lagi abah nk kenekan yok kan " pandai abah eh . hihi .. (love you abah ) plus mumy pun ade skali .tp ..xkisah pun pasal spot check 2 .. saya budak abek :)) hihi ..abah .you know me very well don't you ? ;) yg best 2 .. aku dpt baju kurung ..sweet sgt ! yay .. ! raya dh ade bj . xpayah beli dh ...............kot la .hehe .. but seriously ,xksah pun ade ke x .. bj raya .. alah .. klu bukak closet 2 .. ha.. bertimbun . recycle sudah .kan ? then .. ms borak2 .. i ask him .. " abah .. can i make a request ? " then he replied . "yes" . wooohoo ! :D lg best 2 .. abah siap offer barang baekk punye .hihi .. tp .. aku xth la nk ke x . besar la .. tgn aku kecik .hihi ..abah ckp , search la nk yg mn .. nnti bgth abah . abah cube tgk , klu okay .. abah bg . weeeee :D sayang abah ! muahmuahmuahmuah! kddg2 .. rs berslah pun ade. i keep telling he .. " abah .. sorry .. klu kite slalu susah kan abah " sumpah aku xnk die risau kat aku .. sbb 2 . kat nilai ni .. aku jge diri aku baek2 . abah pun th aku berkawan ngan sape . aku struggle untuk study ( kdg2 malas 2 ade ) . i wanna make him proud of me . abah.. jgn risau eh . i always for you .. for arwah mama .. semua adik bradik :) abah jge diri baek2 tau . kesihatan jge . mkn 2 beringat . ubat+vitamin jgn lupe ambik . bwk kete elok2 . kurang2 kan lah hisap paip 2 ye .( ehhh .. ko tulis bnda ni semua .. mcm lah abah kau bce kan izah ? hihi ..) biarlahhhhh .. mn la th kot2 1 hari die bace .hihi ;)) sekian smpai di sni :D

*xsabar nk tnggu abah ckp ape. :))

Monday, July 12, 2010

thinkit

Posted by izzah zawawiah at 12:16 0 comments
Life is just a mirror, and what you see out there, you must first see inside of you.


take a chance and never let go
risk everything ..lose anything
don't worry about anything anymore
cry in the rain and speak up loud
say what you want and love who you want
be yourself and not what want to see
never blame anyone if you get hurt
because you took the risk and you decided
who was worth the while

* think wisely .please .

what the ..!

Posted by izzah zawawiah at 00:19 0 comments
sebelum aku menutup mata menuju ke kamar tido n merebahkan ke atas katil di ats katil yang empuk bertemankan dayah di kiri dan wafa' di kanan .( iye .. aku tdo di tengah ) aku ingin meluahkan rasa yang terbuku di dada ini . arggggghhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!
aku bengang lah !!@#$%^&*
sbb ?
:'(
handset aku buat hal lagi ... (mengapa ini harus terjadi ?! )
masalh yg sm okay . 2 yg hangin 1 badan ni ..xboleh nk cas . ishhh nset ni pun 1 ..mengade2 .. aku dh bg makan , ko xnk telan pulak ? ni kire aku baek la bg ko cas a.k.a makan tau x ! klu x, lemah xbermaya la ko 2 nset .. huh ! geram..geram .. geram !
dh la nk tdo ni .. klu nk tdo mesti la kene tenang kan . ni aku berapi je rasa . aishhh .. salah aku jgk ni .. xpndai jge nset kot .tapi .. hari 2 aku dh hntar repair .. melayang agak bnyak jgk la duit aku ni . tapi .. aku sayang nset ni . abah yg bg .sory abah :(( kite bukan sengaje . penipu punye kedai ! kate xkan rosak balik la ape la . ishhhhhh . aku xnk dh pegi kedai ko ! T T mcm mn ni .. susah la klu nyawa aku ni rosak . waaaa..:( nk tukar nset .. abah ckp ape pulak nnti . hmm .. mcm mn nk buat eh ? harap2 nset ni xmanje lebih2 dh eh . time aku bg ko mkn , ko mkn je . jgn mengade2 eh . tlg bagi kerjasama yg sepatut nye . jgn sampai aku campak ko n xpasal2 aku boleh maen puzzle lpas ni . haha ! hmm .. rs dh lega sket lepas melepaskan geram kat sni .hihi .. nasib baek la blog ni ade kan . thanks ya :D well .. memandangkan kelas aku pukul 8 esok , maka aku harus eh bukan wajib untuk melelapkan mata sekarang . okay . tata semua . selamat malam .nite nite . nice dreams ;)

P/s : w980i .. i still love you forever :)


* i think between two of you have something happen , don't you ?

Saturday, July 10, 2010

happybirthday!

Posted by izzah zawawiah at 00:28 1 comments


"happy birthday to you ..
happy birthday to you ..
happy birthday to izzah sulaiman and izzuddin sulaiman..
happy birthday to both of you .. "

* say cheese ! (klik .. klik .. )

weeee .. dengan ini .. maka , aku sudah pun menjangkau usia ke .. 19 tahun ! ( muda lg okay) hihi.. tepat je pukul 00:00
nset ku berbunyi2 .. lagu api by pelita .. wish my happy birthday ! weeee :D suke2 . thanks ya . hey din ! kembar ! selamat hari jadi awak ! dh lama kite x celebrate sm2.. potong kek sm2 .. last rsnye ms kite drjah 6 kot , kan ? ye lahh .. start form 1 kitroeg kene separate .. huhu .. sedih2 . aku menangis kot ms 1st time xsmbut sm bithday sm ngan my twin- part of my life , half of my soul . xpe lahh .. nnti kite celebrate sm2 eh .. :))
syukur alhamdulillah dengan izin-MU YA RABB aku masih bernafas.. menikmati segala kenikmatan-MU . panjangkan umur ku dan kembar ku .. amin .
i feel great bile dh sampai 19 thn ni.. knp ? well .. umur makin meningkat , boleh buat mcm2 . haha .. seronok . n this is the last year before i go to 20's ! so , i will appreciate this age very+very much !haha ..permintaan untuk hari jadi ? hmm .. harap2 nye aku lebih bertambah matang .. lebih luas pemikiran ni .. n will success in my study n life , yeah ! kkak2 aku semua tnye .. nk hadiah ape .. ape eh nk mntak ? ramai ni .. 6 kkak .. bermakna 6 hadiah .. 2 belum cmpur abah lg .hehe.. tp .. kesian kat dieorg .. ade adik kembar . so , ape2 pun kene double la kan .hehe .. nasib la bukan kembar 3 ke 5 ke .. klu x ... haram . botak la kple bile 10 july dtg .haha ..xpe2 ..nnti aku list kan hadiah2 yg aku impi2 kan then , bg kat kkak2 aku .. wah !! seronok ! well .. ni lah tugas kembar bongsu kan .. menge-PAU kkak2 .hihi ..okay , last but not least .. HAPPY BIRTHDAY TO ME AND MY TWIN !! SWEET 19 ! :))

* din .. jom tiup lilin sm2 ^^ .

*my second year birthday without u mama ..terima kasih sbb lahirkan kite and din . abah .. terima kasih untuk semua . iloveandmissyousomuchbothofyou :)

Wednesday, July 07, 2010

matrixcard

Posted by izzah zawawiah at 18:15 0 comments
T T . hari ni masuk scholarship .mmg bagus dan terbaek dari ladang lah bile kad matrik aku hilang .. aduhhhh! semua bnda aku buat xkene . hati ni xtenteram tau x selagi aku xjumpe kad mtrik aku 2 .dh la kad mtrik aku 2 skali ngan atm kad . mmg pdn muke kau la izah kan . sape suruh ko careless! org laen dh boleh beratur pnjang2 depan atm bank muamalat 2 pastu tekan2 then senyum menampakkan gigi masing dgn mngatakan "yahoo ! duit aku dh masuk! "
dan aku ...
masih menunggu announcement dari makcik2 guard yg mungkin akan berbunyi seperti ini ..
" perhatian kpd pelajar nurul izzah sulaiman ,course HS , kad matrik 094005 , sila tuntut kad matrik anda di post guard dengan segera , harap maklum"
( bile la nk ade announcement untuk aku ni )
td aku dh buat report tp .. punye la penuh pancaroba untuk settle kan report ni td .. banyak procedure rupenye . dari 1 department pegi department laen pulak . thanks to fatin nashra sbb teman . thanks ye kak fatin ;) hehe
klu xjumpe jgk .. mknenye melayang la 50 ringgit aku .( padan muke sekali lagi )
untuk ganti yg hlg 2 .huhu
hmm .. esok nk pegi kajang nk buat atm kad bank muamalat . harap2 segala urusan dipermudahkan .amin .
hikmah disebalik kehilangan kad matrik ni adalah seperti berikut :-
  • bagus jgk .. boleh la ko berjimat sket izah . ni x .. nnti sakan la ko shopping kan .hehe
  • supaya di laen hari tidak akan careless lg
  • peringatan supaya jaga segala brg2 anda .( okay , baek )
  • lagi .. tmbah sendiri la .
*permudahkan urusan ku YA RABB

pain

Posted by izzah zawawiah at 00:49 0 comments
ouch ! its hurt .
sometimes we need to wash our eye by tears it to see the world more clearly .

* if i were her .. do you ..? no .i think .

Saturday, July 03, 2010

kerinduan T T

Posted by izzah zawawiah at 22:40 0 comments
menitis air mata saat rindukan mama ..
sebak
sunyi
cemburu
sedih

hari2 mmbr2 boleh call mama dieorg .jeles sgt!

tp .. aku ttap bersyukur ALHAMDULILLAH masih ade yg laen .
tp ..kehilangan ni sangat terasa .
mama .. kite rinduu sangat kat ma :(
i wish i could kiss ,hug you again and again.
i will miss and love you forever mama .
semoga mama bahagia di sana .
i pray for you every second,every minute , every day
ampunkan dosa ibu bapa dan adik beradik serta sahabat2 ku YA RAHMAN ..
you are the BEST mama in this world :))
thanks mama .
semoga kite jumpe mama di sana . ma tnggu kite eh .
~al-fatihah~

*Kerinduan tak akan menghilang
Kan selalu ku rasa
Tak mampu ku menghindar
Kau berikan, apa yang ku pinta
Kau mengingatku dalam cinta
Temaniku dalam…
Setia (jalani hidup ini)


aku mohon padamu YA RABB .. kuatkan semangat ku .amin







Wednesday, June 30, 2010

hey.awak

Posted by izzah zawawiah at 12:55 0 comments
kalau lah awak tahu saya rindukan awak .
tapi .. kalau xth pun xpelah .
janji awak okay dan sehat
hihi :)

* pssttt.. btol ke ape yg aku rs ni ?

Sunday, June 27, 2010

untitled .

Posted by izzah zawawiah at 20:15 0 comments
video

I open my eyes
I try to see but I’m blinded by the white light
I can’t remember how
I can’t remember why
I’m lying here tonight

And I can’t stand the pain
And I can’t make it go away
No I can’t stand the pain

How could this happen to me
I made my mistakes
I’ve got no where to run
The night goes on
As I’m fading away
I’m sick of this life
I just wanna scream
How could this happen to me

Everybody’s screaming
I try to make a sound but no one hears me
I’m slipping off the edge
I’m hanging by a thread
I wanna start this over again

So I try to hold onto a time when nothing mattered
And I can’t explain what happened
And I can’t erase the things that I’ve done
No I can’t

How could this happen to me
I made my mistakes
I’ve got no where to run
The night goes on
As I’m fading away
I’m sick of this life
I just wanna scream
How could this happen to me

I made my mistakes
I’ve got no where to run
The night goes on
As I’m fading away
I’m sick of this life
I just wanna scream
How could this happen to me


*i'm on this mood .hmm..

Friday, June 25, 2010

blablabla ..

Posted by izzah zawawiah at 13:11 0 comments
bnda yg aku suke buat bile bosan a.k.a xde keje dh nk buat ni lah die . conteng2 buku .hihi .. suke2 . ni my hand-writing tauuu .. so , klu xbrape nk fhm 2 maaf lah ye . lgpun ntah nmpak ke xkan .hihi .. xpe lah . asal aku fhm xpelah kan .saje je nk share kat sni . lm dh xbalik kuantan . rinduuu . hehe .. bukan xnk balik . memandangkan cuti hanya sabtu dan ahad .. xsyok la jd nye . lgpun .. aku nk org2 kuantan rindu kat aku sket .haha .. ( mcm la ade org rindu kan )parasan sekejap . tp .. ade yg brtnye .. "awak.. balik x minggu ? " hehe .. suke2.^^ . awk rindu kite ke ? :P
haaaa.. lg 1 ..


yay !!! aku n missy dah berbaek2 semule slps insiden berebut2 untuk menaip telah berlaku bbrpa hari lepas . mn boleh gaduh lm2 kan missy ? nnti sape nk teman kite tdo .. sape nk peluk awk kuat2 . hihi .. biase lah .. lidah sndiri boleh trgigit .. ape lg tuan patung ngan encik patung .errrrr .. ayat ape ni ??.haha .. :) ok lah . nnti i update lg :D tata .

* mood : kau harus ada by hujan :)

Monday, June 21, 2010

shhh..nomoresecret

Posted by izzah zawawiah at 23:23 0 comments
7 SECRET OF SUCCESS

i found the answer in my room . let's check it out :

  • ROOF said : aim high .
  • FAN said : be cool .
  • CLOCK said : every minute is precious .
  • MIRROR said : reflect before you act .
  • WINDOW said : see the world .
  • CALENDAR said : be uText Colorp-to-date .
  • DOOR said : push hard to achieve your goal .

* do THE BEST . do THE VERY BEST :)

Sunday, June 20, 2010

-katakata.pujangga-

Posted by izzah zawawiah at 23:27 0 comments
if you have made mistakes even serious ones there is always another chance for you . what we call failure is not the falling down but the staying down . so , please .. learn from mistakes and don't regret anything BUT if you not learn something and still doing the same mistakes . you deserve to regret it .
* trust me :)

awk.oneinamillion ^ ^ .

Posted by izzah zawawiah at 14:54 0 comments
video

okay. sape2 yg bce entry ni . WAJIB dgr@layan lagu ni . sbb ape ? sbb aku minat n ni blog aku .muahaha ! xde lah .. lagu ni best . so aku nk share ngan korang .. sharing is caring whattt , kan ? ;) selamat mendengar ... ^^ . enjoy .

*awak .. dengar eh :P

Friday, June 18, 2010

nazirahmurad.bestiee♥

Posted by izzah zawawiah at 21:31 0 comments
seperti yang telah dijanjikan . entry aku kali ni . mengisah kan tentang kwn2 aku . teman gelak ketawa . teman ms sedih .teman sepermainan . teman tdo . teman gaduh . teman tgk movie . teman buli .teman naek turun tngga . teman lari bile kene kejar ngan fellow .teman ..mcm2 lg . skrang .. kami ( aku dan kwn2 laen ) terasa 1 kehilangan . dsbbkan NAZIRAH MURAD a.k.a AH .
dari uia , pindah ke maktab . meh sni aku kenal kan kat korang tuan empunya badan .

* cun wa ckp lu ^^.

ah .. ni special editon nazirah murad tau . n ko PERLU terharu .haha .
ah ......
  • sape lg nk kcu aku time tdo?
  • sape lg nk berlgak ngan aku bile hari isnin kelas ko pukul 3petang je n aku dari pukul 8 smpai 5 ptg ?
  • sape lg nk buli missy aku ?
  • sape lg nk geletek aku bagai nk mati ?
  • sape lg kiteorg nk gelakkan bile ko nyanyi salah lirik ? ( serius ko ptut masuk JANGAN LUPA NYANYI .hihi)
  • sape lg nk dduk sbelah aku kat bilik study ?
  • sape lg nak berebut kipas ?
  • sape nk pnggil aku "baby" lg ?
  • sape lg nk buat lawak kat kiteorg ?
  • kiteorg kat sni nk gelak guling2 ngan sape ?
  • sape lagi nk dduk kat tngkap then jerit nm MARIA n NATASHA kuat2 ? ( ssungguhnye 2 nm ni hnya wujud di alam fantasi)
  • sape lg tibe2 nk peluk kiteorg ?
  • sape lg nk nyanyi time mandi ?
  • sape lg nk nyanyi lagu "cik ainun janda muda " ?
  • kiteorg hilang kwn nk mkn sm2 kat kedai pakcik atau makcik .
  • lpas dyra n piqah .. ko pulak pergi :'(
mlm 16/06/2010.. kami2 buat farewell party untuk ah ni . kiteorg nk ah ingt kenangan bersama . cube cipta memori indah antara kami dan die di saat2 akhir . ah .. rinduuuuu ko . mlm 2 kiteorg buat mkn2 sket . skali clbrate bufday hadina (x-dormate) . kebahagian dalam perpisahan ( eh , mcm tajuk lagu la pulak ) okay , jom tgk gmbr2 kami :))



*kumpul duit ramai2 beli cake ni :)


*dari kiri : dayah,ah,izah :)


*makan2 .nyum2. :)

*mkn&brgmbr . itulah kami .ngeeee..


*ni dayah n chibi maruko-chan :)


*mard dan wafa' :))

okay , sekarang aku nk bg korang tgk gmbr kenangan ah ngan kami (sorang2) .ah ckp die akn ingt kiteorg smpai bile2. kate ah " aku syg ampa semua " ( sila bce dgn dialek p.pinang )



*romantik giler. winkwink^^.


*ololo .. mcm ibu dan anak .hihi ..


*dina sayangggg nazirah :')


*nani ckp .. kami org penang :))


*jangan lupekan dayah ye ah .

*farahiyah =)

*zue a.k.a chibi maruko-chan .utada ! haha

*bufday girl .hadhinah ^^

*the kelantan one. asma' :)
*baby sayang mumy . muahhh !

ah .. walau kite jauh . kami kat sni slalu ingt kat ko tau . skrang ni pun semua dduk cter2 , ngutuk2 ko .hihi .. sayang ko ah . nnti dah jd cikgu pendidikan khas . jgn buli pulak ank2 murid ko 2 .hehe .. semoga ko berjaya sahabat ! jgn lost contact tau :') ape2 kiteorg ade untuk ko . msg , call ,3G , ym , webcam , facebook di mn , bile2 ms je . ingt kenangan kite tau . untuk diri aku sndiri .. aku happy dpt kenal n berkawan baek ngan ko . take care . maafkan aku n kami semua klu ade buat salah silap , tergurau kasar , ter ngutuk ko , ter buat ko sedih , terbuat ko bengang n terrrr2 lg lah . sory ah . love you .bye2 . (UIA DAN MAKTAB MEMISAHKAN KAMI ! )

*gmbr2 laen kat facebook and entry seterusnye lah ye :)

 

the izzah Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei